Skip navigation
Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này: http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/144
Nhan đề: Food of Bodhisattvas: Buddhist teachings on abstaining from meat
Tác giả: Shabkar Tsogdruk Rangdrol
Từ khoá: Lịch sử và văn hóa phật giáo
Phật giáo nhập thế và các vấn đề xã hội đương đại
Năm xuất bản: 2004
Nhà xuất bản: Shechen Publications
Tóm tắt: People who know little about Buddhism but are fairly familiar with its teachings on nonviolence and compassion often assume that Buddhists are vegetarians. It is with surprise and sometimes a touch of disappointment that they discover that many (though by no means all) Buddhists, East and West, do in fact eat meat. Leaving aside the host of factors, private or social, affecting the behavior of individuals, the general attitude of Buddhists toward the consumption of meat has been conditioned by historical and cultural factors, with the result that attitudes vary from country to country. In their traditional setting, for example, the Mahayana Buddhists of China and Vietnam are usually strictly vegetarian. On the other hand, it is not uncommon for Japanese and almost always the case for Tibetans to eat meat. And as Buddhism has spread to Europe, America, and elsewhere, it has seemed natural for new disciples to adopt the attitudes and practices typical of the tradition they follow.
Định danh: http://tnt.ussh.edu.vn:8080/xmlui/handle/123456789/144
ISSN: 81-7472-174-6
Bộ sưu tập: CSDL Phật giáo

Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin Mô tả Kích thước Định dạng  
Shabkar - Food of Bodhisattvas.pdf
  Bạn cần đăng nhập để xem tàI liệu này!
7.08 MBAdobe PDFXem/Mở    
Hiển thị đầy đủ biểu ghi tài liệu Xem thống kê


Khi sử dụng các tài liệu trong DSpace phải tuân thủ Luật bản quyền.